• Home
  • Dagbok
  • Problem vid byte av telefon hos 3 (3Byt Upp)
http://nerdpappan.se/wp-content/uploads/2017/03/fbshare_nss-960x600_c.jpg

Problem vid byte av telefon hos 3 (3Byt Upp)


Tycker inte om problem och okunskap. Speciellt inte när de som ska ha koll, inte har koll…

Har ett 3-abonnemang som heter 3Byt Upp. I detta avtal har jag rätt att gå in till närmsta eller främsta 3-butik och lämna in min mobiltelefon (Samsung Galaxy S7) och välja en annan telefon i utbyte (som listas på den rådande listan över kompatibla telefoner).

Väl framme, med både säkra uppgifter från kontaktperson från Stockholm och avtal i handen, gick jag rakryggad in i 3Butiken Halmstad beläget på Köpmansgatan.

Mötte säljaren Isak. Allmänt awesome. Men direktiven i huset sa att jag endast kunde byta inom samma varumärke (Samsung), och om jag vill byta till annat märke tecknas ett nytt avtal med nya 24 månader. Låt mig skratta. Ha.

Efter några interna samtal och lättsamma diskussioner uppdagades mina rättigheter – och jag kunde gå ut med en sprillans ny iPhone 7, 32GB.

Men tänk om jag inte hade stått på mig? Det är därför jag skriver detta inlägg, som stöd för övriga som också kanske kommer drabbas av okunskap. För hade jag inte haft sinnesnärvaron och kunskapen i ryggen hade jag kunnat bli ”lurad”, då chefen i huset inte hade koll.

Sammanfattning. Har du 3Byt Upp? Du KAN byta till övriga märken, bara de finns med i listan som jag länkat längre upp i texten.

Meny