• Home
  • Dagbok
  • MIN REFLEKTION ÖVER ”IT” (DET, 2017)
http://nerdpappan.se/wp-content/uploads/2017/09/Pennywise-It-traje-960x600_c.jpg

MIN REFLEKTION ÖVER ”IT” (DET, 2017)


Jag må säga att Bill Skarsgård gör ett helt okej jobb som clownen Pennywise, som även kallas IT i filmen. Problemet ligger inte i hans skådespeleri, hans gestaltning eller inlevelse – utan produktionens stressfyllda framfart med högt ljud och ”skrik” så fort något hemskt ska hända.

Nej, filmen var inte så bra som jag hade hoppats på. Trailern var desto bättre, sorligt nog, när de använde de ryggmärgskrypande ljuden när den röda ballongen svävar genom rum och tid. Låta scenen fortsätta med ljudfattig omgivning så att jag som åskådare får djupdyka in i stämningen. Låta oss sitta på nålar och invänta det oundvikliga som vi vet ska ske – det enda vi inte vet är NÄR det ska ske.

För mig är det då en skräckfilm är som bäst. När man blir överraskad. Jag blev inte överraskad i IT, förutom 1-2 gånger.

Och som avslutande ord, varför berättade de inte mer om hur clownen föddes? Blev till verklighet? Eller missade jag det?

6 av 10 clown-näsor. Inte mer, no less.

Meny